U Osnovnoj školi Maria Martinolića se 26.05. u 16:00 održava prezentacija srednjoškolskih strukovnih zanimanja, u organizaciji Obrtničke komore Primorsko-goranske županije, Udruženje obrtnika Cres-Lošinj i Osnovne škole Maria Martinolića.

Cilj prezentacije je promocija i poboljšanje upisa u strukovna zanimanja, koja su malo kad u povijesti bila potrebnija nego danas.

Istaknuli bih važnost održavanja prezentacije kako bi roditelji i učenici što lakše donijeli odluku o izboru budućeg zanimanja te o potrebama na tržištu rada.

U prezentaciji će sudjelovati sljedeće škole:

Strojarska škola za industrijska i obrtnička zanimanja iz Rijeke (automehatroničar, automehaničar, autolimar, strojobaravar, te ostala zanimanja u klasičnom sustavu obrazovanja – cnc operater, instalater/monter).

Drvodjeljska i strojarska škola Rijeka (vodoinstalater, instalater grijanja i klimatizacije, stolar, brodski mehaničar, te ostala zanimanja u klasičnom sustavu obrazovanja, npr. drvodjeljske tehničar dizajner)

Škola za trgovinu i modni dizajn, Rijeka (prodavač, komercijalist, dizajner odjeće)

Centar odgoja i obrazovanja pri odgojnom domu Mali Lošinj

Srednja škola Ambroza Haračića

Učenicima će se obratiti obrtnici iz lokalnog okruženja!

Predsjednik Udruženja obrtnika Cres – Lošinj. g. Milanović poziva roditelje i učenike osmih razreda da dođu na prezentaciju i upoznaju se sa obrtničkim zanimanjima!