Odgojni dom Mali Lošinj i Udruga veterana Domovinskog rata Lošinj posjetili su 14. siječnja 2021. godine potresom stradalu  Petrinju i Sisak. Tom prilikom smo predali donacije koje smo netom prije polaska prikupili uz pomoć naših članova i zaposlenika. Donaciju smo uručili Caritasu  na području Siska. Ravnateljica Odgojnog doma Silvija Kocijan zahvalila se svojim kolegama Aldu i Gordanu Antoniniću koji su još 30. prosinca 2020. godine otišli u Sisak i od tada neumorno i nesebično pomažu ljudima na tom području.

Predstavnici Odgojnog doma su nakon toga bili u službenom posjetu Centru za socijalnu skrb u Petrinji gdje su ravnateljici Mariji Čihor Abramović iskazali spremnost za bilo kakav oblik pomoći Centru.

Suradanja između ustanova je važna za dobro funkcioniranje radi postizanja cilja  – dobrobiti korisnika. Odgojni dom Mali Lošinj kao ustanova za smještaj djece sa problemima u ponašanju spremna je ustupiti svoje stručne i prostorne kapacitete. Zajedničkom solidarnošću želimo pomoći potrebitim  obiteljima oštećenima u ovom strahovitom potresu.

Odgojni dom će u okviru svojih mogućnosti i nadalje pomagati koliko je god to moguće ljudima nastradalima u strašnom potresu. Zahvaljujem se djelatnicima ustanove koji su nesebično odmah naredni dan otišli pomagati na područje pogođeno potresom.

S obzirom na tretman koji smo kao predstavnici Lošinja doživjeli tamo, jasno je da su naši djelatnici, a i mnogi volonteri iz Malog Lošinja svojim radom i brigom pokazali Lošinj u pravom svjetlu, zbog toga im se kao ravnateljica Doma i osobno svima zahvaljujem.